Home » Contact

Contact

Portret Mari 002 webNaast het verrichten van historisch onderzoek in brede zin (archiefonderzoek en publiceren in boeken en tijdschriften, zowel wetenschappelijk als populair) heb ik ruime ervaring met het ontwikkelen van wandelroutes en het organiseren en begeleiden van wandelingen. Wil je meer over mij weten of heb je een interessante opdracht voor mij, neem dan contact met me op.

Mijn e-mailadres is mgmsmits [AT] gmail.com

Je kunt me ook bellen: 06-28568569

Aangesloten bij:

 

 

 

 


11 reacties

 1. Hello Mr. Smits, I’m Lilian Toso from Brazil and I work at Cooperativa Agro Pecuária Holambra. Actually, I just want to thank you for your book… I’m a law student and I’m doing a research about netherland immigration, more specifically, about the Holambra story and the legal background at that time. After reading your book, actually I don’t finished yet, but I’m really happy that I have all these informations in my hand now to explore more about my research, I really want to understand why the State (Brazil) helped so much and did it all the efforts to make this immigration right. It seems to me that it was so easy to all those people from your country come to Brazil at 1948. But, I just want to thank you for your amazing research, its really helping me.

  Kind Regards,
  Lilian Toso

 2. Hallo Meneer Smits,

  met veel belangstelling uw site en dergelijken gelezen. Persoonlijk verzamel ik briefkaarten uit Brazilië naar Nederland. Er weinig bekend over in Nederland Ik heb er verschillende briefkaarten enz. naar Nederlandse steden en dorpen. Wil begin volgend jaar mee doen aan een tentoonstelling ermee. vandaar dat ik uw site vond. Zou het mogelijk zijn dat u wat vragen betreffende dit onderwerp kan beantwoorden?

  bij voorbaat dank,

  Koos Fase

  • Beste Koos,

   Over briefkaarten weet ik niet zoveel. Ik denk ook niet dat ik er vragen over kan beantwoorden. Veel succes met de tentoonstelling.

 3. Hallo Meneer Smits. Met veel in teresse uw laatste boek gelezen over Holambra.
  Blijkt dat het alleen in het nederelands is. is er kans dat het ook in het Portugues uitgegeven word ?
  En zo ja, weet u er al iets meer over?
  Vriendelijk dank.
  A Beckers

 4. Beste meneer Smits,

  Voor genealogisch onderzoek stuitte ik op een artikel uit het Limburgs Dagblad van 23-02-1949 over een limburgs gezin dat afreis naar “Nieuw Bieze” in de buurt van Campinas, Brazile . De link naar het artikel in Delpher is :
  https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22nieuw+bieze%22&coll=ddd&identifier=ddd:010416857:mpeg21:a0052&resultsidentifier=ddd:010416857:mpeg21:a0052

  Ik kan verder op internet niets vinden over deze plaats/ streek in Brazilie. Weet u daar wellicht meer van ?

  Met vriendelijke groet
  Appie Bieze

  • Geachte heer Bieze,

   Van Nieuw Bieze had ik nooit gehoord. De krant doelt hierop Holambra, dat eind jaren 40 bekend stond onder de naam Fazenda Ribeirao. Ik wil je bij deze danken voor je link naar dit artikel in het Limburgs Dagblad. Dit verhaal kende ik nog niet. Jos Souren is trouwens niet lang op de Fazenda gebleven. Tijdens de crisis in de jaren 1951-1953 is hij met zijn gezin naar het diepe zuiden van Brazilië vertrokken.

   Met vriendelijke groet, Mari Smits

 5. Beste Mari,
  Dank voor je bericht en voor de mooie website die U heeft gemaakt – het is een interessante geschiedenis. Ik ben erg benieuwd hoe die naam Nieuw Bieze nu ontstaan is, er wonen nu in de buurt van Campesinas nog verscheidene mensen met de achternaam Bieze – wellicht weet U nog bronnen om verder te zoeken. Ik vond in de archieven van de Correiro Paulistano wel vermeldingen naar de naam Bieze uit 1884, zij het in een Folhetine. Ik ben het portugees echter niet machtig – heb wel een redelijke kennis van het Spaans.

  Met vriendelijke groet
  Appie Bieze

  • Via Familysearch kwam ik er net achter dat de familie Souren later woonden in Itareré, op de grens tussen de deelstaten Sao Paulo en Paraná. Over het gebruik van de naam Nieuw Bieze heb ik geen verklaring. Het verhaal uit het Limburgs Dagblad ga ik publiceren op mijn site Holambra.nl.

 6. Geachte heer Smits,

  Zojuist heb ik het boek van J. Bieleman over de economische geschiedenis van de agrarische sector in Nederland uitgelezen. Toevalligerwijze las ik uw aanmerkingen op dit standaardwerk en wil u graag laten weten dat ik uw kritiek niet onderschrijf. Bij nevenverdiensten als B&B, zorg, campingplaatsen, boerderijwinkels, bijbanen, enz. gaat het niet om agrarische productie en de antropologie van samenlevingsvormen op het platteland past evenmin in een boek over de economische geschiedenis van de land- en tuinbouw. Uw kritiek slaat als een tang op een varken.

  • Een boek dat de geschiedenis van de landbouw in Nederland wil beschrijven moet m.i. meer bevatten dan het productieverhaal. Wat ik wil zeggen is dat agrarische geschiedenis breder is dan louter de economische kant.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.