Home » Introductie

Categorieën

Archief

Recente reacties

Introductie

Mijn naam is Mari Smits. Lange tijd was ik werkzaam als historicus bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, een instituut dat zich toelegt op het ontsluiten en editeren van historische bronnen. In toenemende mate wordt hierbij gebruik gemaakt van nieuwe (digitale) methoden en technieken, ten einde nieuwe vragen te kunnen stellen betreffende de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Mijn werk is het verwerken van uiteenlopende vormen van informatie in een prettig leesbaar verhaal of mondeling betoog. Door het schrijven of samenstellen van boeken, artikelen, blogs en het verzorgen van lezingen, interviews en excursies wil ik mijn verhaal tot leven wekken. Deze kwaliteit pas ik ook toe in mijn vrije tijd. Zo ga ik geregeld op zoek naar de mooiste plekjes in de omgeving, ten einde ze verwerken in een routekaart c.q. routebeschrijving of om mensen daar rond te leiden.
Ik ben druk bezig met het verkennen van nieuwe media om mijn verhaal te vertellen aan nieuwe doelgroepen. Ik ben nieuwsgierig, vindingrijk, altijd op zoek naar creatieve ideeën en oplossingen, accuraat, ik beschik over een brede kennis en hecht grote waarde aan overdracht en communicatie. Ik ben een doorzetter die zelfstandig kan werken, maar ook als teamspeler.
Als u op zoek bent naar iemand die informatie (historische maar ook eigentijdse) kan omzetten in een levendig verhaal, neem dan contact met mij op.

Deze website bevat een overzicht van mijn uiteenlopende activiteiten: als historicus, tekstschrijver, maar ook andere zaken die op mijn pad komen. In het menu Portfolio treft u een overzicht aan van recent vervulde externe opdrachten.

Curriculum Vitae Nederlands

Curriculum Vitae English

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


2 reacties

  1. Beste meneer Smits,
    ik heb jaren geleden de film gezien waar u melding van maakt, van Eibert den Herder die in 1930 in premiere ging. De film maakte een onvergetelijke indruk op mij.
    Ik vroeg mij af, of u misschien weet of deze film nog ergens te vinden is?
    vriendelijke groet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.